Projekt kulinarny „Tasty Stories”, zapoczątkowany w 2017 roku przez Hotele SPA Dr Irena Eris, to coroczne wydarzenie opowiadające o lokalnych producentach, którzy dostarczają swoje wyjątkowe produkty do hotelowych restauracji. To także historie o szefach kuchni, którzy z pasją tworzą potrawy oparte na naturalnych, sezonowych i najwyższej jakości składnikach. Bohaterami projektu są ludzie związani z kulinariami, pełni szacunku dla natury, czerpiący z niej inspirację i dbający o zachowanie jej różnorodności biologicznej. Od 2022 roku do tego grona dołączyli również lokalni artyści, rzemieślnicy i twórcy, którzy odnajdują inspiracje w dziedzictwie kulturowym.
Kulminacyjnym punktem każdej edycji jest niezapomniany weekend pełen kulinarnych doznań, którego zwieńczeniem jest wykwintna kolacja degustacyjna. Menu przygotowują szef kuchni Hotelu SPA Dr Irena Eris Krynica Zdrój oraz zaproszeni mistrzowie sztuki kulinarnej, a o staranny dobór win dba sommelier Łukasz Bogumił.
To prawdziwa uczta smaków, podczas której jedzenie i wino łączą się w harmonijną całość, oferując gościom niezapomniane doświadczenie.
Dziękujemy wszystkim, którzy byli częścią tej wyjątkowej edycji „Tasty Stories” i przyczynili się do jej sukcesu.
Zapraszamy na krótką wideorelację z tego wydarzenia:
Prowadzisz restaurację lub hotel? Poznaj ofertę win dla restauracji i hoteli od Wineonline >>>