Cykliczny projekt kulinarny stworzony w 2017 i realizowany co roku przez Hotele SPA Dr Irena Eris. „Tasty Stories” to wypełnione emocjami historie o lokalnych producentach dostarczających swoje produkty do hotelowych restauracji; o szefach kuchni ceniących sobie naturalne, sezonowe, najlepszej jakości składniki do swoich potraw; o ludziach związanych z kulinariami, pełnych pasji, szanujących naturę, szukających w niej inspiracji do swojej działalności, dbających o zachowanie jej bioróżnorodności. A od 2022 r. do grona bohaterów „tasty stories” dołączyli lokalni twórcy, rzemieślnicy, artyści, którzy poszukują inspiracji w dziedzictwie kulturowym.
Zakończeniem każdej edycji jest wyjątkowy weekend pełen smaków, którego grande finale stanowi kolacja z menu degustacyjnym przygotowana przez szefa kuchni Hotelu SPA Dr Irena Eris Krynica Zdrój i zaproszonych do współpracy wybitnych szefów kuchni. Za dobór win zadbał nasz sommelier Krzysztof Królczyk.
To było autentyczne kulinarne doświadczenie, podczas którego wino i jedzenie splatały się w nową jakość smakową.
Dziękujemy wszystkim, którzy wzięli udział w tym wyjątkowym i niezwykle udanym wydarzeniu „Tasty Stories”.
Zapraszamy na krótką wideorelację z tego wydarzenia:
Prowadzisz restaurację lub hotel? Poznaj ofertę win dla restauracji i hoteli od Wineonline >>>