Trementi

Trzy umysły
Tre menti oznacza trzy umysły. Trzech utalentowanych winiarzy stanęło przed zadaniem wyprodukowania oszałamiającego wina z regionu, w którym się specjalizują.

Trzy historie
Wszystko zaczęło się w bardzo włoski sposób, na placu w barze. Każdy z nich opowiedział inną osobistą anegdotę o produkcji wina.
Postawili sobie wyzwanie: każdy z nich powinien przedstawić swój pomysł, preferowany region, najlepsze wino i wspólnie je skosztować… Tak rozpoczął się projekt trementi.

Trzy wizje
Różne doświadczenia i pomysły prowadzą do różnych podejść, metod i technik w produkcji wina.

Alessandro uczęszczał do prestiżowego „Instituto Agrario Di San Michele”, najbardziej cenionej szkoły enologicznej we Włoszech. Ma doświadczenie w produkcji wina we włoskim Trydencie, Wenecji Euganejskiej, Toskanii, Abruzji, Sycylii i Apulii. Wciąż się uczy, często odwiedzając inne kraje winiarskie, takie jak Argentyna i Chile.
Siła: styl appassimento i rosè

Nicola pochodzi z Trydentu. Studiował enologię na uniwersytecie w Padwie i Geisenheim (Niemcy). Następnie zdobywał doświadczenie w Trydencie-Górnej Adydze, a także za granicą, w Nowej Zelandii.
Siła: łączenie międzynarodowego i lokalnego

Raffaele pochodzi z Kampanii. Po uzyskaniu dyplomu w Lnstituto Agrario „De Sanctis” w Avellino, zdobywał doświadczenie enologiczne w różnych regionach winiarskich w południowych Włoszech, specjalizując się w szczególności w regionach takich jak Sycylia, Kampania i Apulia.
Siła: południowo-włoskie wina białe

Zobacz ofertę win Trementi tu!

 

Łukasz Bogumił: Od niemal dziesięciu lat jestem głównym sommelierem importera win Wineonline w Warszawie, gdzie odpowiadam za szkolenia dla pracowników, degustacje dla klientów oraz opiekę merytoryczną nad treścią publikacji drukowanych i online.

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
Facebook
YouTube
LinkedIn
Instagram