W dniu 8 października 2022 roku odbyła się druga z kolacji 5 edycji wyjątkowego wydarzenia z serii „Dr Irena Eris Tasty Stories„. Jesteśmy partnerem winiarskim tych kolacji od samego początku i z ogromną radością i dumą kolejny raz zapewniliśmy nasze wina oraz perfekcyjną obsługę naszego sommeliera Łukasza Bogumiła. Finałowa kolacja na Wzgózach Dylewskich była jak zwykle popisem kulinarnego kunsztu zespołu pod przewodnictwem Szefowej Kuchni Agnieszki Wilbrandt.
Oto menu kolacji:
1. Starter – Borowik / twaróg / szynka / pokrzywa
Prelvm Cantos de Sirena Pet Nat
2. Przystawka zimna – Marynowana troć / oliwa z musztardowca / ciastko dyniowe / kawior / miód
St. Urbans-hof Riesling QbA
3. Przystawka ciepła – Ravioli z kozim serem / czerwona cebula / szpinak z palonym masłem i oliwą pietruszkowa balsamico / ziołowy krakers
Chateau Kamnik Temjanika
4. Zupa – Consomme z podgrzybka / ziemniak / korzenne warzywa / pieróg / pietruszka
bez wina
5. Danie główne – Polędwica z suma / sos z wędzonego węgorza / chrzan / nasturcja /
Attis Nana
6. Intermezzo – Czerwone wino / kardamon / rokitnik
bez wina
7. Danie główne – Sarna/tartaletka z gulaszem / espusma z pora / puree z topinamburu / czerwona kapusta / sos z rydzami
Varvaglione Paralupi
8. Deser – Jeżyna leśna / czarny bez / biała czekolada / beza
Godoli Kindzmarauli
Zapraszamy do obejrzenia relacji filmowej z tego niezwykłego weekendu, wideo poniżej.
Prowadzisz restaurację lub hotel? Poznaj ofertę win dla restauracji i hoteli od Wineonline >>>